Jednym z modułów dostępnych w programie MAPI Jadłospis 2 jest moduł sprzedaży rejestrowanej. Moduł POS (Point Of Sale) stanowi integralną część programu, dzięki czemu dane dotyczące liczby wydanych porcji są aktualizowane na zamówieniu na podstawie dotychczasowej sprzedaży, a zużycie produktów jest odświeżane bezpośrednio na powiązanej asygnacie. Są one kontrolowane na podstawie zużycia surowców opierającym się na zdefiniowanych wcześniej recepturach połączonych z danymi o sprzedaży. Dzięki powiązaniu sprzedaży z pozostałymi elementami programu użytkownik ma pełną kontrolę nad finansami i zaopatrzeniem restauracji.
Najważniejsze funkcje MAPI Jadłospis 2 – Moduł POS/stanowisko sprzedaży:
- praca z ekranami dotykowymi POSNET
- możliwość utworzenia cennika na wybrany przedział czasowy
- identyfikacja każdego operatora (kartą magnetyczną, lub kodem)
- zaawansowany system uprawnień
- stały podgląd bieżących rachunków
- menu prezentowane na klawiszach szybkiego wyboru w wybranym kolorze
- graficzna prezentacja lokalu – układu sal i stolików
- możliwość bonowania zestawów i produktów
- współpraca z czytnikami kodów kreskowych
- współpraca z drukarkami fiskalnymi i kuchennymi POSNET
- ograniczanie dostępu do wybranych modułów programu
- możliwość sprzedaży przy różnej formie płatności (także mieszane)
- możliwość wstrzymania zamówienia i przejścia do obsługi innego stolika
- automatyczne przekazywanie zamówień do kuchni na drukarki kuchenne
- możliwość wprowadzenia dodatkowych uwag dla kuchni do każdej pozycji zamówienia
- obsługa jednego zamówienia grupowego przez wielu kelnerów
- bieżąca edycja zamówień
- powiązanie z wybranym magazynem
- możliwość pracy z wieloma magazynami ( handlowym, opakowań itd.)
Do modułu POS załączony jest także zbiór zestawień i dodatkowych funkcjonalności ułatwiających pracę. Zapraszamy do zapoznania się z możliwościami modułu w wersji demonstracyjnej, lub podczas bezpłatnej prezentacji online.