Od pewnego czasu, w naszej ofercie znajduje się usługa szkolenia internetowego. Dzięki wykorzystaniu odpowiedniego oprogramowania (Skype, TeamViewer), możliwe jest zdalne szkolenie użytkowników i wdrożenie oprogramowania. Dzięki takiemu podejściu, zamawiający może maksymalnie obniżyć koszty rozpoczęcia pracy z programem, oraz lepiej wykorzystać czas samego szkolenia i wdrożenia systemu. Całe szkolenie podzielone jest na krótkie etapy, podczas których omawiana jest pewna część materiału.
Po zakończeniu każdego etapu, użytkownik ma czas, aby samodzielnie wprowadzić niezbędne do dalszej pracy dane, np. po omówieniu kart magazynowych, użytkownik wprowadza wszystkie karty i kontaktuje się z nami w celu kontynuacji szkolenia. Podczas samego wprowadzania danych, jeśli ma jakikolwiek problem, służymy pomocą w rozwiązywaniu wszystkich wątpliwości.
Całkowity czas trwania szkolenie wynosi około 8,5 godz. Każde spotkanie internetowe jest umawiane w takich terminach, aby nie utrudniało codziennej pracy użytkownika. Tempo szkolenia jest dostosowywane do możliwości użytkownika, jednakże zalecamy, aby całe szkolenie zakończyło się w okresie jednego miesiąca.
Po zakończeniu całego szkolenia, użytkownicy mają wprowadzone wszystkie niezbędne dane programu i mogą w pełni z niego korzystać. Poniżej znajduje się plan szkolenia internetowego.
Przykładowy harmonogram szkolenia interentowego
Lp. |
Dla kogo |
Element programu |
Czas [h] |
1 |
Dietetyk |
Pokaz programu i zasady pracy w programie |
1,75 |
2 |
Dietetyk |
Ogólne informacje o programie – opis interfejsu użytkownika, widoki, mechanizmy sortowania, wyszukiwania, klawisze funkcyjne, itp. |
0,50 |
3 |
Dietetyk |
Karty magazynowe – zakładanie kart asortymentów. Podział na rodzaje. |
0,50 |
4 |
Dietetyk |
Dania (receptury). – tworzenie dań, kopiowanie dań. |
0,50 |
5 |
Dietetyk |
Diety – definiowanie diet. |
0,25 |
6 |
Dietetyk |
Jadłospisy – tworzenie pakietu jadłospisów, układanie jadłospisu dla diety, kopiowanie jadłospisów, tworzenie wersji dań, zmienna gramatura, wydruki jadłospisów. Edycja grupowa jadłospisów. |
0,75 |
7 |
Dietetyk |
Stan żywionych. |
0,25 |
8 |
Dietetyk |
Asygnaty żywnościowe – tworzenie, wydruk, zasady pracy. |
0,50 |
9 |
Dietetyk |
Zestawienia dla dietetyka i na kuchnię, dla księgowości |
0,50 |
10 |
Magazynier |
Dokumenty magazynowe – PZ, RW, PW, WZ. |
0,75 |
11 |
Magazynier |
Dokument inwentaryzacji – Zasady pracy – tworzenie, edycja, zatwierdzanie. |
0,25 |
12 |
Magazynier |
Dokumenty korygujące |
0,25 |
13 |
Magazynier |
Asygnata żywnościowa – zasady pracy, edycja, wydruk, zamiana asortymentów, zatwierdzanie. |
0,50 |
14 |
Magazynier |
Zestawienia dla magazyniera i księgowości |
0,50 |
15 |
Administrator |
Funkcje administracyjne, ogólna budowa aplikacji, zasady konfiguracji. |
0,75 |
Czas całkowity: |
8,50 |
Uwagi:
- Na podstawie naszego doświadczenia i dotychczasowej praktyki wynika, że poszczególne etapy mogłyby być realizowane od wtorku do czwartku (w poniedziałek i piątek, pracownicy w działach żywienia są mocno obciążeni pracą).
- Po zakończeniu każdego etapu użytkownik musi wprowadzić do programu wymagane dane omawiane podczas szkolenia. Np. Po etapie nr 3 – Karty magazynowe – użytkownik będzie musiał wprowadzić wszystkie karty magazynowe, z których korzysta. Po ich wprowadzeniu, będziemy mogli przejść do następnęgo punktu szkolenia.
- Jeśli podczas wprowadzania danych, użytkownik będzie miał jakąkolwiek wątpliwość lub problem, może się z nami skontaktować (Skype/telefon oraz Teamvierwer), dzięki czemu, na bieżąco będziemy mogli mu pomóc.